2013

De start van de Hobby

We kochten voor 200 euro aan brouwspullen bij de Brouwmarkt in Almere en brouwden ons eerste biertje, gewoon thuis in de keuken. In een pan van 30 liter. Met vallen en opstaan leerden we de ins en outs van het brouwproces.

2015

Het eerste tappunt

We hadden onze eerste echte proefafspraak bij de Parel op de Westerstraat in Amsterdam. Dat was een succes. Twee maanden later brouwden we 500 liter Tricky Tripel en 500 liter Gin Weizen bij de Noord Hollandse Bierbrouwerij in Uitgeest. De eerste professioneel gebrouwen bieren kwamen uit de brouwerij en wij schreven ons in bij de Kamer van Koophandel!

2016

Banen opgezegd

De hobby liep totaal uit de hand. We zagen dat er veel vraag was naar ons bier maar we hadden geen tijd om alle leads op te volgen. We besloten onze banen op te zeggen. Heel spannend! Doordat we eindelijk tijd hadden voor het bier en onze klanten groeide de omzet hard en konden we onszelf na drie maanden al uitbetalen.

2016

Eerste werknemer aangenomen

In de tweede helft van 2016 ging Gebrouwen door Vrouwen als een trein. We verkochten steeds meer bier maar hadden steeds minder tijd om het ook rond te brengen. Toen vonden we ons derde zusje: Mila. Zij heeft ons uit de brand geholpen en het bedrijf helpen opbouwen.

2017

Bij Albert Heijn op het schap

We deden mee aan de Product Pitch van Albert Heijn en wonnen! Met een coach en investeringsbudget vanuit AH ging ons bier het schap op. Eindelijk was ons bier landelijk verkrijgbaar.

2018

Naar China om daar ons bier te drinken

Toen er een aantal pallets Gebrouwen door Vrouwen bier naar China waren verscheept wilden wij wel eens zien wie daar dan ons bier dronk. We vlogen naar Shanghai en dronken ons eigen bier in de craft barretjes daar, tussen de expats en Chinezen. En we brouwden een bier met de lokale brouwerij Reberg, het werd een Milk Stout met stroopwafels en White Rabbits (Chineze snoepjes).

2018

miljoen biertjes verkocht in 1 jaar

Voor het eerst verkochten we ruim 1 miljoen biertjes in 1 jaar. Een mega mijlpaal en nog steeds een magisch getal.

2019

Opening van onze BAR

We droomden al lang van een eigen kroeg. Omdat we loonbrouwers zijn misten we een plek waar mensen naartoe konden komen om het merk te beleven. Na twee jaar zoeken naar de perfecte locatie vonden we in 2019 onze droomplek. Een kleine bar op de Jan Pieter Heijestraat in Amsterdam. In maart openden we de deuren en sindsdien geven we feestjes, pubquizzen, proeverijen en is ons flag ship onze lievelingsplek in de stad.

2020

Boek uitgebracht

Willen jullie je eigen boek schrijven? Deze mail kregen wij van een literair agent. Ja hoor, dat leek ons te gek! In samenwerking met schrijfster Eva de Jong schreven wij de eerste vijf jaar van ons brouwavontuur op. Alles over een bedrijf opbouwen, bier brouwen en het ondernemen als vrouw in een mannenwereld komt voorbij in dit vrolijke boek.

Bestel hier het Gebrouwen door Vrouwen boek!